22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan nagradni konkurs za arhitektonsko urbanističko rješenje kompleksa na Luštici

Luštica pogled

U selu Zabrđe na poluostrvu Luštica barska kompanija „Alpha company” d.o.o planira izgradnju turističkog naselja na površini od 18.000 m2, pa je Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi raspisao je nagradni konkurs za arhitektonsko urbanističko rješenje kompleksa, koji obuhvata nekoliko katastarskih parcela.

Konkurs je nacionalni, opšti, projektni, jednostepeni, anonimni i otvoren je do 30. decembra. Raspisan je na zahtjev zainteresovanog korisnika prostora, barske kompanije, koju zastupa Mikalai Biladzid iz Bjelorusije.

-Lokacija je poligonalnog oblika, sa značajnom denivelacijom početne i krajnje zone terena, ima dvije prostorne zone, koje će s obzirom na to da su u neposrednoj blizini i u istom vlasništvu, biti planirane kao jedna funkcionalna cjelina – turističko naselje.

Konkursnim rješenjem treba predvidjeti izgradnju turističkog naselja s pratećom infrastrukturom. Na sjevernom dijelu koji je bliži morskoj obali predviđena je izgradnja centralnog, osnovnog objekta turističkog naselja- hotelskog tipa, dok je izgradnja preostalih pratećih sadržaja i turističkih vila predviđena u južnom dijelu. Kategorija turističkog naselja je 4 zvjezdice. Primarni sadržaji su objekat hotela i vile. Spratnost je maksimalno 3 nadzemne etaže, saopšteno je iz lokalne uprave.

Visina sredstava za konkursni fond iznosi 24.500 eura. Nagradni fond je 17.000 eura i biće raspoređen na sledeći način: prva nagrada – 8.000 eura, druga nagrada – 5.000 i treća nagrada – 3.000 eura. Ukupan fond za troškove žirija, izvjestilaca i organizacije iznosi 7.500 eura. Iznosi su navedeni u neto vrijednosti u kojoj će i biti isplaćeni.

Sve troškove nagradnog fonda, naknade za rad na vrijednovanju konkursnih radova, kao i naknade za organizaciju konkursa snosiće investitor.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije