30 C
Kotor

Slušaj online radio

WizzAir dodatno smanjuje linije za zemlje bivše Jugoslavije

wizz plane

Niskotarifni prevoznik WizzAir obustavlja dodatne rute do destinacija u zemljama bivše Jugoslavije, jer su obnovljene blokade širom dijelova kontinenta i sve je manja potražnja i dalje na udaru avionske industrije.

WizzAir je suspendirao – ili je u postupku otkazivanja – 54 rute do regije. Nadalje, planirani nastavak određenog broja letova pomaknut je dalje, što će se vjerovatno opet promijeniti, izvještava Ex-Yu Aviation. Većini usluga koje još uvijek rade frekvencije su smanjene u odnosu na prethodnu zimsku sezonu. na ovaj način pogođeni su svi gradovi u kompanija ova kompanija posluje u bivšoj Jugoslaviji. Na osnovu svog trenutnog reda vožnje, prevoznik će do kraja godine nuditi najviše kapaciteta iz Skoplja, a slijede ga Beograd, Tuzla, Priština, Ohrid, Podgorica i Sarajevo.

Unutar mreže Wizz Aira, Skoplje je doživjelo najveći broj obustava ruta, čak dvadeset, međutim, aviokompanija služi većinu ruta iz makedonske prijestolnice kao najvećw baze. Slijede Tuzla sa devet, Ohrid sa sedam, Beograd sa šest, Podgorica sa pet suspendovanih ruta i Priština, Sarajevo, Ljubljana i Split s jednom, iako Wizz Air iz samo ova tri grada prometuje samo po jednom linijom.

Najčitanije