16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Raste broj nautičara koji žele Hrvatsku za matičnu luku

Dalmacija ostrva – foto M.Marušić

Predsezona je u nautičkom sektoru odlično počela. U pojedine marine gosti su stigli već potkraj marta, a i prva čarter plovila početkom aprila.

Vodička marina dom je njegovu brodu više od 3 desetljeća. I dok je izvan sezone gospodin Herbert u svojem austrijskom domu, najvažnija mu je sigurnost njegova plovila.

– Nijednom se nije dogodilo da nešto nije u redu s brodom ako bih navratio tijekom zime, osoblje se predano brine za sve. A Vodice su moj dugogodišnji izbor jer zaista pružaju dobar odmor i zabavu, mlađima i starijima – za HRT Regionalni dnevnik rekao je Herbert Koza, nautičar iz Austrije.

Nautičari, koji su naše marine izabrali za godišnji vez svojih plovećih ljubimaca, prvi su morski gosti.

– Posljednjih 10 godina brod nam je u ovoj marini i obično ga u ovo doba godine pripremamo za plovidbu. Ostajemo šest tjedana. Više smo nego zadovoljni svim uslugama koje dobijemo ovdje, a prije svega vrhunskim osobljem – otkrio je Wagner Siegfried, nautičar iz Njemačke.

Sve je više onih koji žele Hrvatsku za matičnu luku.

– Mi svaki dan još uvijek primamo upite za rezervacijom veza tako da očekujemo izvrsnu sezonu, isto tako stanje charter bookinga koji su kod nas u marini je odlično – istaknuo je Boris Ninić, direktor marine u Betini.

Da su jako zadovoljni bookingom za predsezonu rekla je i Zrinka Vojak Bunjevac, voditeljica prodaje u marini na Murteru.

– Ulaskom Hrvatske u Schengen imamo jako veliko zanimanje za naše marine i godišnje vezove, a samim tim, moramo se pohvaliti, već prošli vikend smo počeli s čarterima, s tranzitima, i dosta nautičkih investitora je zainteresirano za naše marine – rekao je Jakov Jadrešin, regionalni direktor ACI-ja za Šibensko-kninsku županiju.

Izvor:morski.hr

Najčitanije