23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Razmjena vizija i ideja mladih na temu razvoja turizma u Bokokotorskom zalivu

Razmjena vizija i ideja mladih na temu razvoja turizma u Bokokotorskom zalivu

Mladi NVO Naša akcija i Omladinskog tima Tivat odazvali su se na poziv studentima Univerziteta Wageningen koji u istraživačkom kapacitetu borave u Boki Kotorskoj.

Studenti iz Holandije fokusirali su svoje istrazivanje na razmjenu vizija i ideja mladih na temu razvoja turizma u Bokokotorskom zalivu. Članovi nasih organizacija uputili su ih na mnogobrojne probleme koji iz ugla mladih cine trenutni trend turizma neodrživim, koji ukljucuju zagađenje i ugrozavanje zaliva kruzerskim turizmom, pogresan fokus na elitni turizam, manjak fokusa na ruralni turizam i autenticne proizvode, kulturu i prirodu, kao i infastrukturne probleme i probleme sa cijenama namirnica i smestaja za lokalno stanovnistvo.

Razmjena vizija i ideja mladih na temu razvoja turizma u Bokokotorskom zalivu

Ova ekipa mladih koja je upoznata sa postulatima Evropske zelene incijative kroz ušesće u Erasmus razmjenama i projektu Deal4EU ponudili su i neke solucije koje bi pomogle i preuzmjerile turizam u odrzivom, zelenom smjeru sa naglaskom da se njihov glas malo do nikako ne uvazava u nasem drustvu iako se radi o njihovoj buducnosti.

Istaživački rad studenata Waginingen univerziteta bit ce objavljen za nekoliko mjeseci i dostupan javnosti. #GreanDeal #BayofKotor #NVONasaakcija #NGOOuraction #Omladinskitimtivat #Youthteamtivat #Wadeningenuniversity #sustainabletourism #greendestination

Najčitanije