10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Uprava policije: Beograđanin osumnjičen da je uputio prijeteće pozive

mobilni – aplikacija

Prijeteće pozive po aerodrome, željezničke stanice i hotele u Crnoj Gori upotio je P.M (45) iz Beograda, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da će se aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviti putem međunarodne policijske saradnje i da će biti preduzete odgovarajuće mjere protiv P.M.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Jug’, Odjeljenje bezbjednosti Bar jutros su obaviješteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će ‘dići u vazduh’ hotele i željezničke stanice, ne precizirajući koje”, saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo izazivanje panike i nereda.

“Preduzete su mjere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen prijeteći poziv P.M (45) iz Beograda. Takođe, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su jutros poslije devet sati dobili određene prijetnje telefonskim putem, zbog čega su na aerodromima u Podgorici i Tivtu pojačane bezbjednosne provjere.

Zbog prijetnji je jedan avion bio vraćen na dodatnu kontrolu.

Nakon detaljne provjere, avion kompanije Austrian Airlines poletio je sa podgoričkom aerodroma u 10.52. Let je inače bio planiran za jutros u 7 sati.

Najčitanije