20 C
Kotor

Slušaj online radio

Regent Porto Montenegro dio projekta “Goût de France / Good France”

Good France

Tematska večera posvećena promociji francuske gastronomije, biće organizovana u “Regent Porto Montenegro”, restoranu “Murano”  21. marta. Kako poručuju organizatori biće predstavljeno gastronomsko naslijeđe Provanse, uz francuska vina, sireve te adekvatnu muzičku podlogu.

“Počastvovani smo što će hotel Regent Porto Montenegro biti ambasador ove inicijative u Crnoj Gori. Ovaj vrijedan projekat iniciran od strane Francuske, u sklopu strategije promocije turizma u 2019. godini “Goût de France / Good France”, zauzima centralno mjesto i predstavlja referencu kojom se valorizuje i slavi izvrsnost francuske kuhinje. U ovom događaju je 2018. godine učestvovalo 3500 restorana sa svih pet kontinenata čime je 300 000 ljudi imalo priliku da uživa u nadaleko poznatoj francuskoj kuhinji” kazala je Kristin Tudik, ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

Ona je dodala da se ovim nikako ne želi nametnuti hegemonija francuske kuhinje već dati prednost dijalogu između kultura i njihovih kuhinja.

©RichardHaughton

“Čast nam je sto smo jedini hotel sa crnogorskog primorja koji se pridružio navedenoj inicijativi. Jelovnik od tri ganga će akcentovati gastronomsko naslijeđe Provanse koja je u fokusu ovogodišnjeg događaja. Selekcija francuskih vina, sireva te adekvatna muzička podloga donijeće dašak “joie de vivre” francuske životne filozofije.

Održivi razvoj i odgovorna gastronomija su važni postulati našeg rada i ove kampanje tako da smo inicijativu Ambasade Francuske sa radošću dočekali prepoznajući zajedničke vrijednosti,” izjavio je Željko Knezović, menadžer za hranu i piće hotela “Regent”.

©Atout France – Getty – Marion-Vycik

Ovim povodom Laurent Goncalves, otpravnik poslova ambasade Francuske i Vesna Lučić, ataše za štampu i prevodilac, održali su, 14. februara, sastanak sa menadžmentom hotela “Regent” nakon čega je prijava podnešena na portalu www.goodfrance.com

Najčitanije