27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordna posjeta novskim tvrđavama i Kući nobelovca Iva Andrića

Herceg Novi – foto Opština Herceg Novi – www.hercegnovi.me

Tokom prazničnih dana, od 1. do 7. maja, tvrđave Kanli kulu i Forte Mare, kao i Kuću nobelovca Iva Andrića, posjetio je rekordan broj posjetilaca, za 331 odsto više nego prošle godine u isto vrijeme, saopštavaju iz JUK Herceg fest.

Znamenitosti po kojima je Herceg Novi prepoznatljiv ne prestaju da privlače pažnju turista i mještana, što je potvrđeno i ovog puta kroz statistiku koja je trostruko veća nego lani.

Tvrđave Kanli kula i Forte Mare otvorene su za posjetioce tokom cijele godine, od 10.00 do 17.00 časova, a već od 15. maja biće ih moguće obilaziti znatno duže, od 9.00 do 20.00 časova.

Sadržaj je dopunjen otvaranjem suvenirnice na Kanli kuli, do čije se pozornice i zidina može doći i kroz ulaz sa Belaviste, a uskoro će biti otvoren i južni ulaz na Forte Mare.

Kuća nobelovca Iva Andrića Herceg Novi – foto Opština HN

Dio života nobelovca Iva Andrića i njegove supruge Milice u njihovoj kući na Toploj, sve više privlači pažnju turista, učenika i postaje nezaobilazni dio plana maturskih ekskurzija, što statistika i potvrđuje. Posjeta, uz stručno vođenje, moguća je svakog dana od 9.00 do 20.00 časova.

Forte Mare će već u petak, 10. maja biti mjesto vrhunske zabave i održavanja programa Noć tvrđava. Veče će ispuniti srednjevjekovni sadržaji – muzika, hrana, stari zanati i prodaja proizvoda, uz kostime koji će dočarati duh tog perioda. Početak je u 20.00 časova.

Najčitanije