17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordna poslovna godina za Morsko dobro

Prčanj foto Z.Nikolić

Javno preduzeće Morsko dobro završava rekordnu poslovnu godinu i profit će prevazići sedam i po miliona eura, izjavio je za “Link” Radija Crne Gore predsjednik odbora direktora, Blažo Rađenović.

On najavljuje velika ulaganja u obalno područje i očuvanje plaža, uz napomenu da će sanacija Ade Bojane početi sredinom januara

“U ovom trenutku JP Morsko dobro ima devet miliona eura na raspolaganju, što potvrđuje domaćinsko poslovanje.Planirali smo prihode od 7 miliona i 800 hiljada eura,na današnji dan ostvareno je rekordnih 7 i po. Kad svedemo račune do kraja ove sedmice, siguran sam da ćemo prevazići planirano što znači da će 2022. Godina biti rekordna i u poređenju sa 2019. godinu”, kaže Rađenović.

Planirane investicije za narednu godinu iznose preko 8 miliona eura,najavljuje Rađenović

“Planirali smo 3 miliona i 700 hiljada eura za 2023. ali kada se saberu investicije koje prenosimo iz prethodnih godina, koje nisu realizovane zbog korona krize, biće to preko 8 miliona. Projekti su vezani za obalno područje i očuvanje plaža,uz napomenu da Je sanacija Ade Bojane prioritet. Tu smo posebno angažovani, urađeni su elaborati, obezbijeđena sredstva i pitanje je dana kada će radovi početi. Ne bih da licitiram ali sam siguran da će to biti već nakon novogodišnjih i božićnjih praznika”, zaključio je predsjednik odbora direktora Blažo Radjenović, za Link Radija CG.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije