23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordne dnevne zaraze u Teksasu i Floridi, Trump brojke pravda velikim testiranjem

SAD – foto EPA

Florida i Teksas u subotu bilježe rekordni broj novozaraženih koronavirusom, a američki predsjednik Donald Trump nastavlja umanjivati značaj porasta slučajeva u Sjedinjenim Državama i objašnjava ih velikim testiranjem.

Florida je u subotu zabilježila rekordnih 11.458 novih slučajeva, a Teksas 8258, objavile su zdravstvene vlasti.

Obje američke savezne države sada ukupno imaju više od 190.000 zaraženih.

Sjeverna Karolina, Južna Karolina, Tennessee, Aljaska, Missouri, Idaho i Alabama zabilježili su u petak rekordni broj novih zaraza.

Unatoč porastu zaraženih, smanjuje se broj smrtnih slučajeva u danu proteklih tjedana. Raste broj pozitivnih slučajeva među mladima, koji su manje skloni razvijanju težih simptoma bolesti.

Predsjednik Donald Trump više puta je nastojao umanjiti značaj porasta broja zaraženih i objašnjava ga velikim testiranjem.

“Ako testirate 40 milijuna ljudi, imat ćete mnogo slučajeva koji se bez testiranja (kao u drugim zemljama) ne bi pojavljivali svake večeri na Lažnim večernjim vijestima”, tvitao je Trump u subotu.

SAD je prvi u svijetu po broju zaraženih i mrtvih. Umrlo je gotovo 130 hiljada ljudi, a zaraženih je više od 2,8 milijuna, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.

Izvor:Hina

Najčitanije