16 C
Kotor

Slušaj online radio

Ribari na albanskoj obali opazili i snimili sredozemnu medvjedicu, ti prizori ulijevaju nadu da ćemo je uskoro vidjeti i u našem dijelu Jadrana

Sredozemna medvjedica

U blizini poluotoka Karaburum na obali Albanije ribari su početkom septembra opazili i snimili sredozemnu medvjedicu (Monachus monachus), kako su nam javili naši kolege iz PPNEA-e, objavila je udruga BIOM.

Prema izjavama ribara koji su medvjedicu snimili, bilo je više opažanja životinje kroz proteklih godinu dana, prenosi VauMijau.

– Nas u Biomu veseli ova informacija o opažanju te nam ulijeva nadu da postoji šansa da i u hrvatskom dijelu Jadrana uskoro bude moguće zabilježiti ovakve prizore. Ovim putem pozivamo sve koji bi vidjeli nešto što bi mogla biti sredozemna medvjedica, da taj prizor snime/fotografiraju, te da dojave na info@biom.hr ili putem Crodolphins aplikacije te Protokola za morske životinje MINGOR-a – napisali su.

Sredozemna medvjedica (Monachus monachus) je najrjeđi tuljan na svijetu i najugroženiji morski sisavac Europe. Biom sa svojim partnerima iz Grčke, Albanije i Crne Gore provodi projekt Eastern Adriatic Monk Seal Project čiji je cilj stvaranje preduvjeta za širenje sredozemne medvjedice iz Grčke u Hrvatsku i susjedne zemlje.

Najčitanije