20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rimčeva Nevera prva će preći Pelješki most

Pelješki most

Prvi automobil koji će na svečanom otvorenju 26. jula oko 22 sata prijeći Pelješki most bit će Rimac Nevera, najmoćniji električni automobil današnjice, koji je proizveden u hrvatskoj tvrtki Rimac Automobili, a na mostu će se susresti s automobilom trostrukog evropskog prvaka Nika Pulića, objavio je Jutarnji list.

Nevera će krenuti s jedne strane mosta, a auto proslavljenog hrvatskog automobilista, čija je konstrukcija napravljena u Hrvatskoj, s druge strane i prolazit će kroz vatromet.

Nakon ovog show programa, prvi koji će službeno prijeći most bit će pripadnici prve i četvrte gardijske brigade, njih 40 na motociklima.

Svečana ceremonija otvaranja Pelješkog mosta počet će u 20.15 sati s direktnim prijenosom na HRT-u, a sve bi trebalo biti gotovo do iza 22 sata, iako je bilo i nekih početnih ideja da traje do iza ponoći.

U cijeli program gledatelje će na HRT-u još u osam sati ujutro uvesti limene glazbe i trombunjeri, a cijeli dan će na odmorištu s pelješke strane trajati kulturno-umjetnički program.

Fešta će trajati sve do trenutka kada će uz Himnu slobodi krenuti vatromet i bakljada na brodicama ispod mosta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije