9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„Rimska noć 2022“ 16. i 17. jula u Risnu

Risn – foto Roko Stjepčević

Predstojeći vikend u Risnu obilježiće manifestacija “Rimska noć 2022” koju Turistička organizacija opštine Kotor organizuje već treću godinu. Manifestacija se organizuje sa željom da lokalnom stanovništvu, onim najmlađima, ali  široj javnosti, približimo kulturno nasljeđe i  važnost arheologije u turizmu kroz brojne zabavne i edukativne radionice i aktivnosti.

Očekuje nas bogat program inspirisan Antičkim Rimom; kroz koji ćemo se upoznati sa istorijom i načinom života tog doba, ali i ono najvažnije- zabaviti.

Manifestacija počinje u subotu 16.jula, kada će sva zainteresovana djeca imati priliku da učestvuju u radionici vajanja i izrade grnčarije i suvenira, po uzoru na one predmete upravo iz doba Antičkog Rima. Radionica će se odviti na Risanskom šetalištu, i trajaće 2 dana. (16. i 17.07.) Nakon radionice, u Gradskom parku u Risnu, sa početkom u 21:30h, biće otvorena Rimska pričaonica uz baklje koja će ujedno biti i priprema za kviz znanja koji naše najmlađe očekuje drugog dana programa.

Rimska noć 2019.

U nedjelju, 17.07. pored radionice vajanja, od 19:30h na šetalištu će se nalaziti i štand na kojem će se praviti frizure kao iz Rimskog doba, prezentacija Arheološkog Muzeja “Narona” – Metkovići ali i Mala igraonica gladijatora sa kvizom znanja za djecu; nakon čega očekujemo dolazak Dioklecijanove legije na Rivi. Za završetak programa manifestacije, od 22:00h na Risanskoj pjaci, uživaćemo u performansu “Dioklecijanove legije” i gladijatorskim borbama kao i u plesu sa sabljama i vatrom koji će izvesti “Ujedinjena plemena”.

Ovim putem, pozivamo sve, a pogotovo djecu, da 16. i 17.07. posjete Risan, oprobaju se u vajanju, nauče nešto o Antičkom Rimu ili pak učestvuju u raznim igrama.

Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Rimska noc 2022

Najčitanije