16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ristić: Svakog mjeseca u Kotoru 40-60% više gostiju nego 2019. godine

Panorama Kotora - Photo - Zoran Nikolić, noćni snimak Kotora sa zidina
Panorama Kotora – Zoran Nikolić

Iz mjeseca u mjesec Kotor bilježi od 40 do 60 odsto više gostiju nego rekordne 2019. godine, kazao je direktor TO Kotor Jovan Ristić. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da očekuju veliki broj gostiju i tokom Kotor Winter festa koji će od početka decembra do februara u taj grad dovesti mnoge regionalne muzičke zvijezde.

Ristić kaže da su novembar i mart mjeseci kada vlada zatišje kada je riječ o posjeti Kotoru.

“Na zadnjem presjeku smo imali nešto oko 1.500 gostiju koji imaju prijavljen boravak, što je za Kotor ozbiljan broj. Nastavljamo trend koji se bilježi od početka godine, a to je da imamo veći broj gostiju sa prijavom boravka u odnosu na prošlu, ali i u odnosu na 2019. godinu”, kazao je Ristić.

Istakao je da se u odnosu na 2019. godinu bilježe ozbiljne razlike.

“Tu smo negdje od 40-60 procenata, zavisno od mjeseca do mjeseca, više prijavljenih gostiju u odnosu na 2019. godinu, što je respektabilan rezultat”, saopštio je on.

Dodaje da kruzeri uplovljavaju redovno.

“I taj segment se oporavlja. Nije na nivou najboljih sezona, ali se oporavlja i mogu reći da smo blizu”, rekao je Ristić.

Od 1. decembra do 3. februara organizuje se Kotor Winter Fest sa božićnim bazarom i bogatim muzičkim programom. Kotor nastavlja sa organizovanim dočecima Nove godine. Katolički Božić u Kotoru će biti obilježen koncertom Nena Belana, dok će u „najluđoj noći“ nastupiti hrvatska pjevačica, Severina. Reprizu dočeka Nove 2024. godine obilježiće koncert Dina Merlina.

Jovan Ristić

“Svake subote na rivi nastupaće crnogorski bendovi. Ono što je novitet je dječiji program, tako će za najmlađe koncert prirediti Dječiji hor pjevačkog društva Jedinstvo”, kazao je Ristić.

Kotor će tokom decembra i januara ugostiti brojne regionalne muzičke zvijezde, te će na kotorskim trgovima nastupiti i Stela Rade, Aleksandar Sofronijević, Goca Tržan, Adi Šoše, Tijana Dapčević, Zoe Kida, Yu Grupa…

Najčitanije