20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Oslić sa povrćem u papiru za pečenje

Oslić sa povrćem u papiru za pečenje

Interesantno je da je oslić veoma zdrava riba koja osim visoko proteinskog sadržaja, ima i nisku kalorijsku vrednost, zbog čega je sve zastupljenija u dijetetskim planovima ishrane. Većina riba preporučuje se osobama koje vode računa o dnevnom kalorijskom unosu i žele da smršaju.

Sastojci

Potrebno je:

  • 3 veća veća oslića
  • 1 žuta paprika babura
  • 1 srednja šargarepa
  • 2 zelene tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • po potrebi senf
  • po izboru začini

Priprema

  1. Ribu odlediti, ako je zaleđena, obrisati, premazati senfom, posuti začinima (koristila sam suvi biljni začin, začin za ribu i beli luk u granulama), poprskati maslinovim uljem i ostaviti da odstoji u frižideru bar 2-3 sata, a najbolje preko noći.
  2. Tikvicu iseći na kolutove, a papriku i šargarepu na štapiće. Crni luk iseći na kockice.
  3. Papir za pečenje premazati maslinovim uljem, pa u sredinu poređati tikvice, a sa jedne i druge strane papriku, šargarepu i crni luk.

    Oslić sa povrćem u papiru za pečenje
  4. Preko tikvice staviti ribu.
  5. Zamotati u papir i staviti u pleh. Na isti način pripremiti još dva paketa.

    Oslić sa povrćem u papiru za pečenje
  6. Peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Malo prohladiti pa poslužiti.
  7. Ako koristite filete oslića, skratite vreme pečenja na 30 minuta.

/Marijana Petrović/

Najčitanije