24 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub donirao medicinsku opremu Opštoj bolnici Kotor vrijednu 6.200$

Rotari klub uručio donaciju Bolnici Kotor

Članovi Rotari kluba Kotor danas su uručili donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 6.200,00 USD Opštoj bolnici u Kotoru. Donirana oprema uključuje pacijent monitor Bistos BT 780 za praćenje vitalnih funkcija, infra red termometar A200, pulsni oksimetar ‘tip finger’ i kiseoničku terapiju. Ugovorom o donaciji sa Rotari Klubom Kotor, vrijednu opremu donirala je firma ‘PROFESIONAL MEDIC’ d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović. On je ovom prilikom izrazio želju da donaciju uputi Opštoj bolnici u Kotoru kao poklon svojim sugrađanima i žiteljima Boke.

Povodom uručenja medicinske opreme, predsjednik Rotari Kluba Kotor Dušan Vukšić posebno je naglasio značaj saradnje sa donatorom:

”Rotari Klub Kotor i Opšta bolnica u Kotoru posebnu zahvalnost duguju našim Kotoranima Jovanu i Aleksandru Roganoviću i njihovoj firmi ”PROFESIONAL MEDIC” d.o.o. koji su ovim humanim gestom iskazali brigu i odgovornost prema zajednici u vremenu velikih izazova. U skladu sa usvojenim godišnjim planom aktivnosti, pored tradicionalnih akcija, naš klub če nastaviti rad u vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom Covid-19 prilagođavajući se trenutku, što neće uticati na sam kvalitet akcija”– kazao je Vukšić.

Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović koji se ovom prilikom zahvalio donatorima i Rotari Klubu Kotor istakavši:

”Želim da iskažem veliku zahvalnost na ovoj donaciji čiji je značaj znatno veći kada se uzme u obzir da je upućena u pravom momentu – u periodu suočavanja sa pandemijom Covid-19. Kao što je već poznato, Opšta bolnica u Kotoru je od prije nekoliko dana i zvanično Covid bolnica tako da će ova donacija u velikoj mjeri olakšati naš rad i obezbijediti adekvatno liječenje naših sugradjana i građana Boke.”

Najčitanije