9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub Kotor: Ozelenjavanje dvorišta O.Š “Ivo Vizin” Prčanj povodom Dana planete Zemlje

Foto Rotari klub Kotor

Članovi Rotari kluba Kotor danas su realizovali ekološku akciju povodom Dana planete Zemlje koja je ove godine posvećena ozelenjavanju dvorišta O.Š “Ivo Vizin” Prčanj.

Ovom prilikom, članovi kotorskog Rotari kluba donirali su 10 sadnica fotinije, 3 sadnice maslina, 6 sadnica ruža, 4 sadnice ukrasnog cvijeća, 2 saksije sobnih biljki za unutrašnji hol i 6 vreća humusa. Na današnjoj akciji, kotorski rotarijanci su zajedno sa učenicima OŠ “Ivo Vizin” posadili biljke sa ciljem da se ozelenjavanjem i uređenjem školskog dvorišta stvori ljepši i prijatniji ambijent i ujedno podigne ekološka svijest učenika o važnosti očuvanja prirode.

Akciji kotorskih rotarijanaca se pridružilo preduzeće Mondo Verde i ovom prilikom doniralo 2 sadnice voćki (kruška i jabuka). Takođe, u organizaciji OŠ “Ivo Vizin” u ovu ekološku akciju su se uključili Komunalno preduzeće Kotor i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, pripremivši teren za sadnju.

Ovo je još jedna u nizu akcija Rotari kluba Kotor posvećenih osnovnim školama na teritoriji opštine Kotor i susjednih opština. Podržavanje očuvanja životne sredine postalo je sedmo područje fokusa Rotarija, medju primarnim ciljevima djelovanja podržanim globalnim grantovima. Pridružuje se očuvanju mira i sprečavanju sukoba, prevenciji i liječenju bolesti, vodi, sanitarijama i higijeni, zdravlju majki i djece, osnovnom obrazovanju i pismenosti kao i ekonomskom razvoju zajednice.

Najčitanije