11 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub Kotor uručio donaciju vrijednu 3.000 eura Specijalnoj bolnici za psihijatriju

Rotari klub Kot

Članovi Rotari kluba Kotor uručili su donaciju u iznosu od 3.000 eura ZU Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru u okviru redovne godišnje akcije.

Donacija uključuje posteljinu, prekrivače, garderobu, veš i papuče, kao i opremu i didaktičke i druge materijale za radno-okupacione terapije, poput lopti, čunjeva, prepreka, društvenih igara, bojanki i drugog materijala za kreativne radionice.

Rotari klub Kotor – donacija

Donaciju su u skladu sa ovogodišnjim smjernicama stručnog osoblja odnosno potrebama korisnika, prikupili i finansirali članovi i prijatelji Rotari kluba Kotor kako bi doprinijeli boljem kvalitetu života onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Radojičić na Afričkom mirovnom forumu: Točak koji se okreće u dobrom pravcu – kako Rotari može pomoći Gazi?

Radojičić na Afričkom mirovnom forumu

“Guverner Rotari Distrikta za Srbiju i Crnu Goru 2483, Aleksandar Radojičić, učestvovao je u Egiptu, u Kairu, na prvom Afričkom mirovnom forumu (ICC Africa Peace Forum), na kojem je potpisano nekoliko sporazuma sa afričkim državama, prije svega sa Egiptom i Južnom Afrikom.

“Sporazumi koje su Srbija i Crna Gora potpisale sa Distriktima Egipat i Južna Afrika omogućavaju Rotarijancima da rade projekte sa egipatskim i južnoafričkim klubovima, bez ikakvih smetnji, u pružanju pomoći po pitanju školstva, zdravstva, kao i promocije mira u svijetu”, istakao je Radojičić.

Na Afričkom mirovnom forumu, na panelu “Gaza u srcu”, usvojen je i predlog Deklaracije o Gazi koja otvara mogućnost za pokretanje mnogih Rotari projekata, kao i posebnog fonda u okviru Rotari organizacije za pomoć svim izbjeglicama.

“Ljudi u Gazi će ovom deklaracijom vidjeti korist u zadovoljenju svih njihovih humanitarnih potreba, odnosno, radiće se na formiranju smještaja za prijem izbjeglica, donaciji hrane i ljekova i svega što može da uradi Rotari, koji, ističe on, nije politička organizacija. Sve zemlje Afrike će učestvovati u tome, kao i sve zemlje širom svijeta. Rotari je jedna organizacija koja pomaže kad god je negdje humanitarni problem. Mi pokušavamo da udružimo sve zemlje svijeta i pružimo pomoć. Ova deklaracija nam omogućava da krenemo u akciju koja će se desiti vrlo brzo, već kroz nekoliko nedjelja”, rekao je Radojičić.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali: direktor Zone 21 i 22 Patrick D. Chisanga, nacionalni ICC koordinator Vesna Bauer i predsjednik komiteta Egipat – Srbija i Crna Gora, dolazeći Distriktni Guverner Veliša Stamatović.”

Najčitanije