17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotary klub Kotor prikupio sredstva za nabavku psa vodiča

Rotary Boka Cruise 2019

Članovi Rotary kluba Kotor i njihovi gosti na humanitarnom krstarenju „Boka Cruise 2” održanom u petak, 2. avgusta sakupili su 4.585 eura za nabavku psa vodiča za slabovidne osobe, namijenjenog članu Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.

U humanitarnoj akciji na brodu „Katica“ učestvovalo je 150 osoba koje su plaćanjem kotizacije, kupovinom lutrije i drugim dobrotvornim prilozima omogućile da iznos potreban za ovu namjenu, u okviru ranije prikupljenih donacija, bude dostignut.

Akciju kotorskog Rotary kluba, koji je u startu opredijelio 500€, podržali su RC Bar, RC Budva, RC Ulcinj, RC Pljevlja, Rotaract Budva, Rotaract Podgorica, kao i hemijska čistionica „Limili“, frizerski salon „Miro“ iz Tivta, frizerski salon „Helena“ iz Kotora, plažni bar „Bajova kula“, frizerski salon „Šik Friz“ iz Kotora, cvjećara „Flora Art“ iz Tivta i „Školjke Boke”, uz poseban prilog Psihijatrijske bolnice iz Kotora.

Humanitarnom događaju i lijepoj atmosferi posebno su doprinijeli muzičari koji su se odazvali ovom pozivu i to muzički sastav „Rilli“, Grande Strings Quartet i grupa New Entertainment.

Predstavnik UMHCG, Kotoranin Andrija Samardžić u ime udruženja zahvalio je Rotary klubu Kotor na organizaciji i svima koji su se odazvali ovoj akciji održanoj, kako je naglasio, u prelijepoj atmosferi.

„Zahvaljujem ne samo što ste pokazali da je ovo društvo humano, već i da raste svijest o potrebi za prihvatanjem pasa vodiča koji sa nama dijele prostor”, istakao je Samardžić.

Najčitanije