16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Royal Caribbean najavio rekordno krstarenje svijetom u trajanju od čak 274 noćenja

Royal Caribbean 

Royal Caribbean International najavio je svoje novo krstarenje pod imenom Ultimate World Cruise, epsku pustolovinu od 274 noćenja. Krstarenje uključuje obilazak svih sedam kontinenata, na kojima će obići više od 150 destinacija u 65 zemalja i 11 velikih svjetskih čuda, piše Cruise Industry News.

Ovo kružno putovanje na Serenade of the Seas bit će najduže i najopsežnije krstarenje u ponudi ove kompanije te njihovo prvo krstarenje svijetom.

Kako piše The Maritime Executive, putovanje će započeti 10. decembra 2023. godine iz Miamija na Floridi i trajat će 274 dana, odnosno do 10. septembra 2024. godine. Bit će to najduže kružno putovanje na svijetu.

Ukupan kapacitet broda je 2 143 putnika, a o njima će brinuti 832 člana posade.

Putnici će ploviti do 57 novih i ekskluzivnih odredišta. Istaknuti su Casablanca u Maroku, Qaqortoq na Grenlandu i Shimizu u Japanu.

Ovo je krstarenje svih krstarenja, rekao je Michael Bayley, izvršni direktor Royal Caribbean Internationala.

Za one koji nemaju vremena za cjelokupno krstarenje svijetom, Royal Caribbean nudi četiri odvojena segmenta krstarenja. Segmenti uključuju Sjevernu i Južnu Ameriku i Antarktiku, Aziju i Pacifik, Bliski istok i Mediteran te Europu s povratkom u Ameriku.

Najčitanije