30 C
Kotor

Slušaj online radio

Rus Ivan Bubnov i Nataša Šustić iz Splita pobjednici Bokeškog maratona

Bokeški maraton 2023.

Rus Ivam Bubnov pobjednik je Bokeskog maratona. Bubnov je stazu istrčao za dva sata 33 minute i 1 sekunde.

Ovo mu je kaže druga godina da učestvuje na ovoj manifestaciji ističući da je organizacija na inzvarednom nivou.

“Ovo je najljepša staza na svijetu, sve što treba za jedan dobar marathon ovdje ima. Bilo je teško zadnjih ddesetak kilometara zbo temperature, bilo je vruće ali su svi uslovi za dobar rezultat bili tu”, istakao je Bubnov.

Bokeški maraton 2023.

U konkurenciji žena pobjednica maratona je Nataša Šustić iz Splita koja je stazu istrčala za dva sata i 49 minuta.

“Presrecna sam. Imala sam nekih zdravstvenih problema, ali eto uspjela sam. Nije bilo lako. Staza je predivna. Boka je prelijepa i uživala sam u trci”  kazala je Šustić.

Bokeški maraton 2023.

Pobjednik Bokeškog polumaratona je Djuro Borbelj iz Apatina iz  Srbije. On je prošao kroz cilj uz ovacije publike u Kotoru za jedan sat, šest minuta i 56 sekundi.

“Lični rekord mi je izostao nekih pet sekundi ali sam zadovoljan. Odlična organizacija i prelijepa staza uz more, uživao sam“, istakao je Borbelj.

Najbrža dama na polumaratonu je Nevena Jovanović iz Čačka.

“Prezadovoljna sam obzirom da sam trčala nakon dve godine i postavila lični rekord. Jako dobra i pozitivna atmosvera vlada na ovom maratonu, staza je perfektna i zato rado i dolazim ovde”, kazala je Jovanović.

Prvi Bokeški maraton, sportsko turističku manifestaciju koja je okupila 2.100 trkača iz 36 zemalja svijeta, otvorio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

“Dragi takmičari, zadovoljstvo mi je da otvorim prvi Bokeški maraton koji je okupio rekordan broj trkača. Naručili smo i lijepo vrijeme i sve je tu da uživate u trci. Već od danas stižu prijave za naredni maraton. Srećno”,rekao je Komnenović.

Svečano otvaranje svojim nastupom uveličali su članovi GPD Tivat i tivatske mažorerke. Start trke označili su članovi Bokeljske mornarice svečanim plotunom.

Najčitanije