18.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair u zagrebačku bazu uveo drugi avion, počeli letovi ka Podgorici

rayanair

Avio prevoznik Ryanair u bazi u zagrebačkom aerodromu koju je otvorio krajem jula, od 1. septembra ima i drugi avion, a treći planira u decembru, izvijestili su u srijedu iz Ryanaira i MZLZ-a, najavljujući i nove linije.

Iz Ryanaira najavljuju više od 40 odlaznih letova iz Zagreba nedeljno na 15 linija, uključujući devet novih prema evropskim odredištima, a još devet novih planiraju pokrenuti na zimu s baziranjem trećeg aviona.

Devet novih linija Zagreb će povezivati sa zračnim lukama Baden-Badenom, Dortmundom, Duesseldorfom Weeze, Frankfurt  Hahnom, Malmom, Memmingenom, Oslo Torp-om, Pariz Beauvais-om i Podgoricom.

U povodu baziranja drugog aviona u Zagrebu i otvaranja novih devet linija, Ryanairova voditeljica prodaje i marketinga za zemlje središnje i istočne Europe i Balkan Olga Pawlonka poručila je da je to dio ulaganja od 300 miliona dolara te će potaknuti oporavak turizma u glavnom gradu Hrvatske.

Voditelj razvoja ruta MZLZ-a (Međunarodne zračne luke Zagreb) Yavuz Aytis kazao je da će građani Zagreba i okolice s novim linijama imati i više mogućnosti izravnih letova u razne destinacije.

“Vjerujemo da će povećana dostupnost Zagreba dovesti do bržeg oporavka turizma i privrede. MZLZ će nastaviti s naporima na proširenju mreže izravnih letova iz Zagreba, jer građani i turisti to zaslužuju. Očekujemo da će ti napori pridonijeti pozicioniranju Zagreba u privlačnu destinaciju mnogih europskih putnika”, zaključio je Aytis.

Izvor:HINA

Najčitanije