16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair uvodi i desetu destinaciju ka Podgorici – Od marta letovi za Gdanjsk

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Niskobužetna avio-kompanija Ryanair najavila je da će sljedeće godine dodati šest novih destinacija iz Podgorice i hrvatskog primorja, u okviru širenja poslovanja širom bivše Jugoslavije.

Kako prenosi portal ExYu Aviation News, irska niskobudžetska avio-kompanija planira da poveća frekvenciju postojećih usluga širom regije, pa će uvesti svoju desetu destinaciju iz Podgorice, a letovi za Gdanjsk počinju 27. marta.
Gdanjsk će postati peti poljski grad koji će biti opslužen iz glavnog grada Crne Gore, a usluge na ovoj liniji će se odvijati dva puta sedmično. Kompanija se na ovoj ruti ne suočava sa direktnom konkurencijom.
– Veoma smo zadovoljni našim operacijama u Podgorici, koje nastavljaju snažno da rade – naveli su iz irske kompanija.
Najveći dio ljetnje ekspanzije Ryanaira u regionu biće usmjeren na hrvatsku obalu uz uvođenje pet novih sezonskih linija.
Avioprevoznik će pokrenuti nove usluge iz svoje ljetnje baze u Zadru do Munstera, Rzeszowa i aerodroma Milan Malpensa, kao i od Rijeke do Bergama i od Pule do Katowice.
Avioprevoznik će obnoviti i sezonske operacije za Bratislavu, Brindizi, Krf, Malme i Solun, dok letovi između Zagreba i Dortmunda tek treba da budu pušteni u prodaju za sledeće ljeto.
Iz kompanije su za za EX-YU Aviation News rekli da njihova zagrebačka mreža za narednu ljetnu sezonu, koja počinje 26. marta, tek treba da bude finalizirana. Kako su naveli, dodatne nove linije biti objavljene u narednim sedmicama.
– Za klijente koji žele da rezervišu ranije i da preduprijede ljetnju gužvu, najavljujemo da je naša mreža za ljeto 2023. sada na rasprodaji, nudeći korisnicima najniže cijene u svom izboru od 2.500 ruta do brojnih destinacija širom Evrope, sa još uzbudljivijim rutama koje će biti objavljene tokom narednih nedelja – rekao je prevoznik.
Avio-kompanija je takođe povećala frekvenciju na odabranim linijama, kao što je sezonska linija Niš – Krf, koja će saobraćati tri puta sedmično.

Najčitanije