30 C
Kotor

Slušaj online radio

S radara nestao indonezijski avion, strahuje se da se srušio

Indonezija – avion

Spasioci u potrazi za indonezijskim svionom tvrtke Sriwiyaja Air koji je u subotu nakon polijetanja iz glavnoga grada Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja pronašli su sumnjive krhotine u vodama sjeverno od grada, rekao je dužnosnik agencije za traganje i spašavanje Basarnas.

Agus Haryono Reutersu je rekao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja, a u njemu se nalazilo više od 50 putnika i članova posade.

– O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu, rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.

Zrakoplov Boeing 737-500 letio je prema mjestu Pontianak na otoku Borneu kad je izgubio kontakt s kontrolom letenja, rekla je glasnogovornica ministarstva prometa, Adita Irawati.

– Istraga se provodi u koordinaciji s Nacionalnom agencijom za traganje i spašavanje i Nacionalnim odborom za sigurnost prometa, dodala je.

Tv Metro izvješćuje da je u zrakoplovu bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade. Riječ o Boeingu B737-500 starom 27 godina. Riječ je o malo starijoj varijanti Boeinga 737 i nije izravno povezana s avionima novijeg tipa Boeing 737 MAX, koji su nakon dviju smrtonosnih nesreća bili privremeno povučeni iz uporabe.

Izvor:Hina

Najčitanije