17 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajam antikviteta i umjetnina u hotelu Čedi

Arts&Antiques

Sajam antikviteta i umjetnina “Luštica Bay” koji se po prvi put održava u istoimenom turističkom kompleksu u novootvorenom hotelu Čedi predstaviće 4. i 5. maja radove sa fokusom na primijenjeno umjetničko stvaralaštvo.

Tokom dva dana trajanja posjetioci će biti u prilici da pogledaju radove primijenjenih umjetnika, dok će jedan dio ove prodajne izložbe biti predviđen za antikvitete i unikatne eksponate.U namjeri da podstaknu tržište umjetnosti, organizatori manifestacije nastojaće da doprinesu stvaranju uslova za kontinuiranu saradnju sa lokalnim i regionalnim učesnicima.

„Prioritet sajma jeste da on sam, kao ideja, tokom razvoja otvori vrata budućim izlagačima kako bi afirmisali i približili svoje stvaralaštvo crnogorskom umjetničkom tržištu. Kao posebno važan izdvaja se segment eksponata primijenjene umjetnosti koji se mogu vidjeti u ponudi na različitim evropskim umjetničkim platformama i sajmovima“, saopštio je Marko Vukićević, PR menadžer hotela Čedi.

Organizatori očekuju da će ova prodajna izložba unaprijediti značaj primijenjene umjetnosti i dizajna, i istovremeno podstaći početak umjetničke prakse u okviru budućih programa u Luštici.

Na sajamu će biti predstavljeni radovi više od dvadeset internacionalno afirmisanih umjetnika, među kojima se izdvajaju Aleksandar Vac, Jovana Čavorović, Lana Tikveša, Marija Milin, Ana Jakić, Sonja Gajić, Ivica Aranđus i drugi.

Dodatna vrijednost ove manifestacije jeste i tematska cjelina namijenjena prezentaciji eksponata i predmeta iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva.

Najčitanije