7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ljiljana Popović-Moškov podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Opštine Kotor

Ljiljana Popović Moškov

Potpredsjenica Opštine Kotor Liljana Popović Moškov (URA) danas je podnjela ostavku na tu funkciju, saopštenje prenosimo integralno.

“Zbog suštinskih i veoma značajnih razlika u viđenju  načina na koji  se organizuje i vodi vlast u lokalnoj samoupravi, a na što sam više puta ukazivala u poslednjih godinu dana, zbog ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja, kao i zbog Vašeg neadekvatnog ponašanja u pojedinim situacijama, funkcionisanje lokalne uprave je blokirano, a naše funkcije potpuno obesmišljene.

Opština Kotor nema usvojen budžet za 2019. godinu, nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova, ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 01. aprila Opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu,već smo primorani  da čekamo uputstva  Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas.

Za ovakvo stanje u našoj opštini ne osjećam ni ličnu, ni odgovornost partije kojoj pripadam.

U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila.

Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti  prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016. godine.

Ocjenjujem da za  Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta – jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava. Za mene lično nema dileme da je drugi put jedini ispravan koji se na  žalost ne ispunjava na odgovoran način. Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine. Ova ostavka je isključivo moj lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URE u postojećoj koaliciji”.- kaže se u sopštenju.

Najčitanije