20 C
Kotor

Slušaj online radio

Samardžić: Pitanja Luke i kupovine nepokretnosti Jugopetrola trebalo je riješiti na referendumu

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Nakon svakodnevnih medijskih saopštenja po dnevnim novinama, nastupima na raznim radio stanicama, kao i u TV emisijama, naših koalicionih partnera, koji zajedno sa nama čine vlast u Kotoru, osjećam ljudsku i političku potrebu, kao Predsjednik OO PZP-a Kotor i Potpredsjednik Opštine Kotor, da javno i jasno iznesem moje viđenje trenutne politicke situacije, poručuje Milivoje Mišo Samardžić.

On samatra da situacija je mogla biti prevaziđena da je kod svih konstituenata postojalo imalo volje i razumijevanja za drugačije predloge, odnosno da je prihvaćen predlog PZP-a, sa koalicionog sastanka od 20.02.2019.godine, na kojem se  raspravljalo o Luci Kotor i njenoj koncesiji.

“Predložili smo, da za koaliciono sporne tačke dnevnog reda, a koje se odnose na: kupovinu nepokretnosti AD „Jugopetrola“ u Škaljarima i Industrijskoj zoni u Grblju i u vezi razmatranja i odlučivanja o prioritetnoj koncesiji AD „Luke“ Kotor, sa ponuđenom dokumentacijom, tj. Investicionim planom, u najkraćem mogućem roku  raspišemo konsultativni referendum, što  ima uporiste u Zakonu i u Statutu Opštine Kotor.

Za ovaj predlog dobili smo promptnu  podršku Demokrata, svih konstituenata DF-a (NSD, DNP-a i DSS-a ), dok je Predsjednica OO URE mislila da bi tim postupkom vratili mandat građanima, koji su nam isti 2016. godine, na  izborima dali da u njihovo ime odlucujemo, i bila  je protiv predloga.

Što se tiče Predsjednika OO SDP-a, imali smo isti scenario, kao i za mnoga pitanja do sada,  da treba da konsultuje svoj opštinski odbor. Naravno, o čemu nijesmo imali povratnu informaciju.

Samardžić- foto Radio Kotor

S obzirom  da se svi pozivaju na građane, kao i da  se sve radi za dobro građana, mišljenja sam da su pomenuti koalicioni partneri trebali ozbiljnije i odgovornije razmotriti ovaj predlog, pa bi građani sigurno znali šta je za Kotor i stanovnike Kotora najbolje. Za obije, za njih „problematične“ tačke, više sam nego siguran da bi građani dali pozitivno mišljenje, a uporište za ovakav moj stav su svakodnevni razgovori sa građanima. Što znači, da bi obije tačke – Jugopetrol i Luka na konsultativnom referendumu bile izglasane sigurnom većinom naših sugrađana. Ovo zato, jer, građani žele da Luka pripada Kotoru i da grad dobije prostor na Tabačini, za sadržaje potrebne gradu.

Stoga, glasanje Predsjednika  Jokića na vanrednoj Skupštini acionara  AD „Luke“, da Predsjednik borda direktora, dr Branko Ivanović, potpiše Ugovor za prioritetnu koncesiju, u potpunosti podržavam, kako u svoje ime, tako  i u ime OO PZP-a Kotor”, poručio je Samardžić.

Sjednica SO Kotor o razriješenju predsjednika Jokića 24. aprila

XIX sjednica Skupštine Opštine Kotor, na osnovu podnijetog Predloga za razrešenje Predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, a koji Predlog su zajednički podnijeli, Socijaldemokratska partija, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa, održati dana 24.04.2019.godine ( srijeda ) sa početkom u 12 časova,  u Sali za sjednice Skupštine Opštine Kotor, Palata Bizanti.

Najčitanije