18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Šampionski uspjeh članova AMSK Podi – Herceg Novi

AMSK Podi – Herceg Novi

Za AMSK Podi – Herceg Novi, tokom šampionata države na brdskim stazama, takmičilo se 17 vozača, od kojih su na kraju godine od Auto i karting saveza  Crne Gore nagrađeni Veljko Stanišić u klasi 2000N za osvojeno drugo mjesto, Spasoje Nikolic i Goran Vučetić za osvojeno prvo i drugo mjesto u klasi 2000H, saopšteno je iz herceg-novskog kluba.

Među nagrađenima su i Dragan Dragojevic (drugo mjesto klasa1000H), Alen Piranić(drugo mjesto klasa1400 A),Vladimir Jovanović(drugo mjesto klasa 1150 N),Andrija Đurišić (treće mjesto klasa 1150N),Dragan Mudreša (treće mjesto klasa 1150 A) i Nikola Lučić (treće mjesto klasa 1400A).

Nagradu vicešampiona Crne Gore u brdskim trkama AMSK Podi –Herceg Novi primila je članica UO kluba Slađana Radović. Radović je tom prilikom kazala da su sve osvojene nagrade kluba kao i ova, prvenstveno zasluga vozača, kojima duguje najveću zahvalnost.

“Naš klub će im u tom pravcu dati još veću podršku i logiostiku u skladu sa mogućnostima kluba, jer je auto sport jedan od najskupljih na svijetu. Iz tog razloga očekujem mnogo veću podršku resornog ministarstva u daljem razvoju i promociji ovog sporta kako bismo bili masovniji i konkurentniji u evropskom šampionatu”, istakla je Radovic.

Radović je naglasila i to da ce svi naredni pehari za rekord staze na Podima nositi ime Nikole Asanovića, tragično preminulog višestrukog šampiona i rekordera brojnih brdskih staza.

Auto i karting savez Crne Gore nagradu šampiona Crne Gore u brdskim trkama uručio je AMSK “Kotor”, dok je trećerangirani “AP Sport” iz Pljevalja.

Posebne nagrade Zlatna kaciga za tri titule šampiona, kao i titula šampiona Evrope, pripale su Vasiliju Jakšiću iz AMSK Kotor. Jakšić je jedan od osvojenih pehara sa evropskog šampionata posvetio svom kolegi i prijatelju NIkoli Asanoviću, koji je uručio njegovom bratu Milošu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije