21 C
Kotor

Slušaj online radio

Sankcionisati sve koji krše zabranu saobraćaja na putu Kotor – Njeguši

Kanice – serpentine foto Boka News

Saobraćaj starim putem Kotor – Trojica – Njeguši zabranjen je u oba smjera za kamione, a za autobuse u jednom, saopštili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) i pozvali Upravu policije da sankcioniše sve pojedince i firme koje krše zabranu.

Iz tog resora su reagovali zbog, kako su naveli, netačnih i nepotpunih informacija u medijima u vezi sa Naredbom o privremenoj zabrani saobraćaj.

Iz Ministarstva su pojasnili da je Naredbom zabranjen saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, od 15. juna do 15. septembra, svakim danom, na putu Kotor – Trojica, do mjesta Krstac, u opštini Cetinje.

Naredbom je, kako su dodali, zabranjen saobraćaj lakih i teških autobusa i kombi vozila, svakim danom 24 sata, na dionici regionalnog puta R-1 od od mjesta Krstac do mjesta Trojica – Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

– Jasno se vidi da su Naredbom obuhvaćeni i kamioni – istakli su iz Ministarstva.

Kako su kazali, zagušenje u saobraćaju nastaje isključivo iz razloga jer neodgovorni pojedinci ne poštuju postavljenu zabranu i ograničenja.

–  Pozivamo Upravu policije da sankcioniše sve pojedince i firme koje krše ovu zabranu – navodi se u saopštenju MERT-a.

Najčitanije