20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Saobraćajne gužve i slabija javna čistoća u fokusu

Saobraćajne gužve na magistrali

Čistoća grada je jedan od prioriteta, zaključeno je na sastanku Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone u Tivtu, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Željko Komnenović. Kako je juče saopšteno iz lokalne uprave, definisane su dodatne aktivnosti, kako bi se odgovorilo na zahtjeve građana i gostiju u jeku turističke sezone.

Potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić sugerisao je postavljanje dodatnog broja kontejnera na kontejnerskim mjestima, tamo gdje je to moguće, pojačan obilazak posebno frekventnih lokacija i učestalije praženjenje manjih kanti za otpad, ali i posebno staranje o čistoći kamena na šetalištu Pine.

“Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor vrši redovne kontrole taksi prevoza iz domena svoje nadležnosti, takođe vrše se redovne kontrole privremenih objekata. Jednom ugostiteljskom objektu izrečen je prekršajni nalog u vrijednosti od 2.200€ zbog prekoračenja ograničenja buke. Poseban fokus rada je na održavanju komunalnog reda na Aerodromu Tivat”- poručili su iz Opštine Tivat.

Kante za smeće nedovoljno se brzo prazne – detalj sa šetališta u Tivtu

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Ivan Rakočević naglasio je da su patrole na terenu i da se posebno staraju o odvijanju saobraćaja u gradu, Evidentne su saobraćajne gužve na potezu od Aerodroma Tivat do centra grada. OB Tivat će Sekretarijatu za privredu Opštine Tivat uputiti i određene preporuke u smislu privremene promjene režima saobraćaja kako bi se rasteretio glavni magistralni put. Prema riječima direktora “Parking servisa” Slaviše Ognjanovića, evidentan je povećan broj korisnika parkinga, posebno na parking prostoru u Arsenalskoj ulici.

Po posljednjim podacima Turističke organizacije, u Tivtu boravi gotovo 7.000 gostiju, što je 82% ostvarenog turističkog prometa iz 2019. Najveći broj turista dolazi sa prostora Srbije, Rusije, Ukrajine, BiH. Takođe, trenutno se sprovodi tradicionalna anketa turista. Neometano se odvija planirani kulturni i zabavni program.

Po riječima direktorice Doma zdravlja Tivat, dr Danice Stevović zdravstvena situacija u Tivtu je zadovoljavajuća. U Tivtu je trenutno 20 osoba kovid-pozitivno, od čega su sedam osoba strani državljani. Dato je ukupno 8.869 vakcina protiv koronavirusa. Do sada je izvršeno 1.088 PCR testiranja za strane državljane, a nešto više od 230 pacijenata prošlo je kroz turističku ambulantu.

Snabdijevanje vodom je uredno, a potrošnja je manja u odnosu na onu koja je bilježena u ljetnjim mjesecim 2019. Članovi Koordinacionog tima će sa pažnjom pratiti dalje odvijanje turističke sezone u Tivtu a naredni sastanak planira se za kraj jula.

Izvor:S.L.

Najčitanije