26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – uhvaćeno još devet napuštenih grla krupne stoke

Divlja goveda na bivšem poljoprivrednom dobru

U sinoć sprovedenoj akciji uhvaćeno je još devet napuštenih grla krupne stoke na prostoru nekadašnjeg poljoprivrednog dobra Montepranzo-Bokaprodukt.

Ova grla su na već ustaljen način transportovana u karantin u Spužu- saopšteno je danas iz Opštine Tivat koja je na sličan način prošle nedjelje već u Spuž tarnsportrtovala tada uhvaćenih šest poludivljih goveda koja su lutala ovim dijelom Tivta.

“Opština  će prema zakonskoj proceduri, objaviti javni oglas, kako bi se mogući vlasnici uhvaćenih životinja javili da dokažu vlasništvo. Rok za prijavu i dokazivanje vlasništva je 15 dana od dana nalaska životinja. Lice koje dokaže pravo vlasništva snosi troškove transporta, smještaja i držanja životinja u karantinu. U slučaju da se vlasnik ne utvrdi, Opština Tivat će preuzeti dalje raspolaganje životinjama”- naveli su iz lokalne uprave koja već mjesecima pokušava da hvatanjem velikog broja poludivljih gioveda koje nesavjesni farmeri puštaju da slobodno lutaju djelovima grada koji gravitiraju brdu Vrmac, riješi problem koje ta stoka predstavlja za bezbjednost i imovinu ostalih građana.

Najčitanije