15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sat za planet Zemlju: Gradovi i opštine ugasit će javnu rasvjetu

Sat za planet Zemlju – foto Hina

Hrvatski astronomski savez i udruga Naše nebo pozvali su u petak sve gradove i opštine da se priključe akciji “Sat za planet Zemlju” i ugase dio javne rasvjete u subotu, 25. marta, između 20.30 i 21.30, radi podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Sat za planet Zemlju održat će se diljem svijeta u subotu, 25. marta, od 20,30 sati do 21,30 sat, kako bi se podigla svijest o klimatskim promjenama, održivom razvoju i o racionalnom korištenju prirodnih resursa i energije.

Osim što su Hrvatski astronomski savez i Naše nebo – Udruga za zaštitu noćnog neba pozvali sve gradove i opštine da na sat vremena ugase dio javne rasvjete na svom području, pozvali su ih i da informiraju javnost o tom događaju.

“Pozivamo sve gradove i opštine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja”, naveli su u saopštenju.

U akciju se mogu uključiti i svi zainteresirani pojedinci tako što će na sat vremena ugasiti rasvjetu u svojoj kući i u dvorištu.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije