7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat SDP-u: Da li je ovo Tivat kakav ste željeli?

Natpis na jednom kafiću u Tivtu- foto SD

Zatečeni smo prizorom koji je danas, na vratima jednog ugostiteljskog objekta, sačekao građanke i građane Tivta, kao i sve one koji su se danas našli u našem gradu.

Naime, na vratima jednog ugostiteljskog objekta osvanuo je natpis „HAPPY HOURS OD 15-20h DISCOUNT 20% JUST FOR SERBS“. U tom smislu, prvenstveno pozivamo nadležne institucije da djeluju na evidentno kršenje Zakona o zabrani diskriminacije, cijeneći da je sada, više nego ikad, potrebno smiriti strasti, spustiti tenzije, a Tivat, naš grad, pustiti da bude ono što je uvijek bio – topli dom za sve koji u njemu žive i dobar domaćin za sve koji u njega dolaze, saopštili su Socijademokrate Tivta (SD).

Kao rođeni Tivćani i ljudi koji su od malih nogu vaspitavani da smo u ovom gradu, ovoj državi, na ovom svijetu svi isti, bez obzira na to kako se ko zvao ili osjećao, prvenstveno osjećamo tugu i sramotu zbog slike koju danas naš grad, Tivat, šalje, poručuju iz SD Tivat.

“Ne možemo a da ne pronađemo vezu između ovog događaja sa novom vladajućom većinom u Tivtu, načinom proslavljanja pobjede na parlamentarnim i lokalnim izborima, kao i incidentima koji su uslijedili nakon toga. Zato još jednom pozivamo partiju koja im obezbjeđuje većinu u lokalnom parlamentu, a koja, makar formalno, ne pripada tom korpusu, da još jednom dobro razmisli da li je ovo Tivat kakav su željeli i da li politika koja u našem gradu izaziva ovakve podjele, kakve nijesu viđene ni devedesetih godina, i dalje zaslužuje njihovu podršku. Ako su onakvi kakvima se predstavljaju, onda im nije potrebno puno vremena za razmišljanje. Jer onaj SDP kakav mi pamtimo nikad ne bi ni mogao doći u situaciju da podrži političke subjekte ovakve ideološke profilacije, a još manje da na oba oka žmuri na sve nacionalističke i šovinističke ispade u proteklih par mjeseci kakve Tivat nikad do sad nije vidio.

Poštovana gospodo iz SDP-a, od vaših koalicionih partnera kojima dajete podršku za njihovu lokalnu vlast nas ovakvo ponašanje niti čudi, niti iznenađuje. Ali ne želimo i ne možemo da prihvatimo da vi, uzimajući u obzir sve naše razlike i neslaganja, pripadate ovom političkom korpusu u koji se, htjeli vi to da priznate ili ne, svrstavate u ovih par mjeseci.

Možda prethodna četvorogodišnja vlast u Tivtu zaista nije bila na visini zadatka, imala je, uostalom, propuste na koje smo i mi kao dio većine upozoravali, ali kao što ste vidjeli u Budvi, Kotoru, tako i u Tivtu SDP i SD ne mogu sa negatorima naše države. Zato od vas tražimo da se jasno odredite – da li je ovo Tivat kakav ste željeli i da li je ovo Tivat kakav ćete, u narednom periodu, nastaviti da podržavate”, kaže se u saopštenju SD Tivat.

Najčitanije