15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat poziva aktuelnu vlast da se javno ogradi i osudi nacionalističke ispade

SDP TIvat – A. Đurović

Promjene moraju koristiti svim građanima a ne malim korumpuranim ili militantnim skupinama, a ćutanje na nacionalističke ispade i velikodržavno orgijanje koje Tivćane podsjećaju na devedesete je u najmanju ruku selektivno i licemjerno, naročito kad znamo od koga dolazi.

Moramo ukazati na neprimjerenost takvog ponašanja u jednoj građanskoj i multietničkoj državi.

OO SDP Tivat poziva aktuelnu gradsku NP-BF-GB vlast da se javno ogradi i osudi ovakvo ponašanje, narušavanje javnog reda i mira, mjera koje su na snazi u našoj zemlji i multietničkog sklada naše zajednice i poziva organe državne vlasti da sankcionišu i u budućnosti spriječe ovakve ispade.

Pokušaji da se multietnički sklad naruši i utjera strah od strane određenih klerofašističkih organizacija i njihovih sljedbenika koji se zalažu za klerikalnu državu, zaslužuju javnu osudu.

Demonstiranje sile, kršenje zakona, okupljanja u toku pandemije, farbanje javnih površina, nepoštovanje državnih simbola a sve na uštrb zdravorazumske politike i zajedništva odlika su sljedbenika ovakve organizacije.

SDP će nastaviti da se zalaže za evropsku Crnu Goru, i da opominje kleronacionalističke snage da žive u građanskoj državi u kojoj se neupitna većina zalaže za evropske vrijednosti građanske države i iste je spremna da brani i sprovodi ako organi ove države zataje kao juče.

Najčitanije