13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat traži otkazivanje projekcije filma“Crna Gora, Podeljena zemlja”

Aleksandar Đurović – SDP

Povodom najave da će se u Centru za kulturu Tivat prezentirati projekcija huškačkog filma teoretičara zavjere, političkog aktiviste i manipulatora  Borisa Malagurskog, “Crna Gora, Podeljena zemlja”, zahtijevamo da se odmah otkaže predstavljanje ovakvog sadržaja, saopštio je predsjednik SDP-a Tivat Aleksandar Đurović.

Ovakvi sadržaji sa ovakvim manipulatorskim porukama su neprimjereni za projekcije u tivatskom Centru za Kulturu. Autor i njegovi simpatizeri slobodni su da promocije svojih ideja i ideologije vrše u privatnoj režiji a nikako režiji tivatskog Centra za Kulturu, kaže se u saopšenju.

Jasno stavljamo do znanja da građanske liste koje vode Opštinu u slučaju projekcije ovog filma neće imati našu podršku za dalje vršenje vlasti zbog ozbiljnog kršenja dogovora o manjinskoj podršci SDP.

SDP

– Naime, autor je lice koje se u kontituitetu kroz svoje razne uradke bavi podrivanjem države Crne Gore i svih vrijednosti na kojima je ona utemeljena kao građanska i nezavisna država, pa bi promovisanje i afirmisanje pomenutog autora i njegovog “ostvarenja” samo dodatno narušilo i destabilizovalo političke odnose.

Tivat je prepoznat kao mirna, multinacionalna i multikulturna sredina, odana i posvećena građanskoj Crnoj Gori i nećemo dozvoliti da ovakvi i slični sadržaji kontaminiraju i lokalnu i državnu javnu scenu. Promocija Malagurskog i njemu sličnih ne može i neće doprinijeti smirivanju tenzija i pomirenju naše “podijeljene zemlje”. On i slični njemu svojim manipulacijama i malverzacijama te podjele prave i produbljuju tako da ni jedna lokalna uprava koja takve i slične autore bude promivisala neće imati podršku SDP-a kaže se u saopšteju.

Najčitanije