24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

SDT: Uhapšene četiri osobe, švercovali kokain brodovima od Južne Amerike do Evrope i Australije

Brod – foto Boka News

Specijalno policijsko odjeljenje je po nalogu Specijalnog tužilaštva jutros lišilo slobode crnogorske državljane M.B., N.B., N.N. i Z.K. službenika policije



Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje jutros je lišilo slobode crnogorske državljane M.B., N.B., N.N. i Z.K. službenika policije i protiv njih ali i protiv još dvije osobe će podnijeti krivičnu prijavu. Oni se sumnjiče zbog osnova da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske Unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga. U više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije- saopštio je specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

U toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela.

–  Dok će lišeni slobode, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih – kazao je Radonjić.

Najčitanije