3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedam „Sterijinih nagrada“ za „Jami distrikt“

Jami distrikt

Predstava „Jami distrikt“ u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Bitef teatra Beograd, Festivala Maszk iz Sefenina i Think Thank Studija iz Novog Sada, proglašena je za najbolju predstavu 63.festivala „Sterijino pozorje“ u Novom Sadu.

Komadu koji je po tekstu Milene Bogavac režirao Kokan Mladenović pripalo je ukupno čak sedam nagrada. Pored priznanja za najbolju predstavu, „Jami distrukt“ dobio je nagrade za najbolji tekst (Milena Bogavac) i najbolju režiju (Koakan Mladenović) i nagradu za najbolje kostimografsko riješenje (Ivana Nestorović). Sve tri glumice koje igraju u ovom sjajnom komadu takođe su se okitile nagradama – nagrada za glumačko ostvarenje pripala je kako Jeleni Graovac tako i Nini Nešković, dok je nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena Isidori Simijonović.

Odluke o nagradama od kojih je „Jami distrikt“ pokupio daleko najviše od svih devet predstava u takmičarskoj konkurencii ovogodišnjeg „Szerijinog pozorja“, donio je žiri u sastavu  Maja Mirković (kostimografkinja) – predsjednica žirija, Tanja Šljivar (dramska spisateljica), Branislava Ilić (dramaturškinja i dranska spisateljica), Ksenija Krnajski (rediteljka) i Novak Bilbija (glumac).

„Jami distrikt“ premijeru je imao aprila prošle godine u Tivtu od kada je ova predstava igrama četrdesetak puta u osam država u kojima je, prije svog apsolutnog trijumfa na upravo okončanom „Sterijinom pozorju“, ovaj komad na raznim  festivalima osvojio čak 12 nagrada.

Najčitanije