17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Šerbedžija završava svoj dio snimanja u filmu “Pontonovo srce”

Rade Šerbedžija

Filmska ekipa RTV Crne Gore snima ovih dana kadrove romantične komedije “Pontonovo srce”, reditelja Senada Šahmanovica i po izuzetno lošim vremenskim uslovima kako bi uspjela da završi scene u kojima glumi Rade Šerbedžija, koji uskoro odlazi iz Crne Gore zbog ranije ugovorenih obaveza u Americi.

Producent filma, Miro Radošević kaže da je snimanje stiglo skoro do polovine.

“ Prioritet je bio da se snime najpre sve scene sa Šerbedžijom pošto on ima obaveze u Americi. Dogovor na početku je bio da on mora u februaru da bude u Americi zbog svoje agencije I obaveza tamo. Evo, vidite po kakvom vremenu radimo, vjetar, kiša, haos totalni, snijeg danas, ali uspjevamo da završimo to što smo planirali i ide sve to u nekom dobrom pravcu. Atmosfera je kompletno pozitivna, ekipa je odlična. Uglavnom, na tim snimanjima dođe do zasićenja kad se radi duže po tim setovima, ovdje, kod nas je dobra atmosfera, ljudi su raspoloženi, hladno je, al trpimo, tako da sada radimo do 25. januara, a nakon toga pravimo pauzu. Od februara počinjemo ponovo i radimo cjeli februar i ako bude trebalo, i dio marta. Nadamo se da ćemo snimanja sasvim završiti do polovine marta. Planirano je i ranije, ali film kad radite uvjek ima nepredviđenih situacija..

“Pontonovo srce” publika može očekivati na tv ekranima i na velikom platnu od avgusta, kaže Radošević.

Miro Radošević

“Naša neka slobodna procjena je, pošto radimo četiri epizode serije, odnosno mini-serije I film, da će avgust biti idealan ako bismo uspjeli sve to da uradimo.”

Planirano je da film “Pontonovo srce” učestvuje na nekom od filmskih festivala. Glavnu ulogu igra Rade Šerbedžija koji glumi djeda, ali i aktivno učestvuje u kreiranju scenarija.

Sa snimanja

“Uloga bila interesantna kad su počeli raditi, onda smo scenarista Antonio Gabelić, moja partnerica Maša Labudović, Marko Janketić i ja maštali, dorađivali i mjenjali scene i onda smo napravili jako ljepih stvari i jako sam zadovoljan. Imao sam ukupno 17 dana snimanja, završavam ovaj film 24. januara a 25. januara putujem nazad za Istru, za Hrvatsku, pa za Ameriku. Snimam u Americi, jedan, pa drugi film, pa treći… Snimam ove godine tri američka filma. Imam i koncerte Odlučio sam da radim i da ne stanem, da ne zaustavim motor – kolko ide, ide, finke dura non paura – dok traje traje ili dobro je dok traje. U Americi snimam sa Džefom Bridžisom seriju “The Old man”, koju sam radio sa njim prije dvije godine kada sam bio gost u toj seriji. Sada sam opet gost u dvije epizode od šest novih epizoda koje radi, tako da se veselim tome. Onda je tu jedan film sa mojim prijateljem Rupertom Vejnrajtom. I tako, divno je bilo na snimanju u Crnoj Gori i volim da radim sa mladim glumcima. Baš sam sretan kad sretnem talentirane ljude, a obadvoje od njih su talentirani, Maša i Marko, tako da mi je to bio užitak. Ja sam i sam bio često puta profesor na akademijama u Novom Sadu, Zagrebu i u Rijeci, tako da volim, zapravo, najviše volim od svega rad sa studentima.”

Film je nazvan “Pontonovo srce” po automobilu. To je Ponton, oldtajmer Mercedes koji za djeda predstavlja poseban simbol. Djed, koga igra Rade Šerbedžija je na rehabilitaciji u Igalu. Njegova unuka, koju igra Maša Labudović dolazi mu u posjetu i želi da popravi i pokrene auto koji je parkiran u garaži, a onda upoznaje dečka, Marka Janketića, automehaničara… I tako nastaje romantična, zanimljiva filmska priča u produkciji RTV Crne Gore u kojoj pored legendarnog Šerbedžije, Marka Janketića i Marije Maše Labudović, u filmu igraju Slavko Kalezić, Mišo Obradović, Dubravka Drakić i drugi.

Najčitanije