26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Šibenik: “Light is life”

Šibenik

Skokom padobranaca u utorak navečer na šibenskoj rivi započine manifestacija ‘Light is life’ kojom se treću godinu zaredom u Šibeniku obilježava dan kada je taj grad 1895. godine dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju.

Šibenska riva u utorak će tako biti osvijetljena s 123 sidrena svjetleća balona koji će mijenjati boje, a cijeli događaj zaokružit će ‘bijeli’ vatromet.

“Samo događanje započinje u 20,20 sati skokom padobranaca, a program će zaokružiti nastup Šibenske narodne glazbe koja će održati koncert na plutajućem pontonu uz pratnju Nere Gojanović i Đanija Stipaničeva”,  rekao je na  konferenciji za medije direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Ovo je treća godina održavanja manifestacije ‘Light is life’ na šibenskoj rivi, a posvećena je obnovljivim izvorima energije i racionalnom korištenju energetskih potencijala, neophodnima za održivi razvoj kojemu Šibenik teži.

“Manifestacijom ‘Light is life’ podsjećamo na ulogu i značaj svjetla i struje za Šibenik, ali i čitav ljudski rod. Želja Grada je da Šibenčanima i turistima prefdtsbi naše bogato povijesno-kulturnog nasljeđe koje ima još mnogo priča koje tek treba ispričati. Ovim putem produljuje se i šibenska turistička sezona jer Šibenik ima mnogo toga za ponuditi i van udarnih ljetnih mjeseci, što dokazuju i druga događanja koja nam slijede u narednim tjednima””, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

U organizaciju manifestacije i ove je godine uključen Jedriličarski klub Val iz Šibenika.

Najčitanije