20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sindikat Instituta „Dr Simo Milošević“ priprema protestnu šetnju

Institut Igalo – foto TO Herceg Novi

Na sjednici Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Instituta „Dr Simo Milošević“, odlučeno je da se krene u pripremu protesne šetnje, koja će biti realizovana odmah po ispunjavanju svih zakonskih uslova za njenu realizaciju.

-Protesna šetnja će biti realizovana, bez obzira na eventualnu uplatu oktobarske zarade, jer je očigledno da su neizvjesna i naredna primanja, saopšteno je RTHN iz Sindikalne organizacije Instituta Igalo.

Podsjećamo, radnici te ustanove su 16. novembra održali štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada za dva mjeseca,dugovanja Fonda zdravstva od 650 000 eura, ali i neizvjesne i teške finansijske situacije u kojoj se ova renomirana ustanova nalazi. Septembarske zarade radnicima su isplaćene dan nakon jednočasovnog štrajka, a zaostala za oktobar, prema obećanjima trebalo je da bude isplaćena do kraja prethodne sedmice.U Institutu je zaposleno 570 radnika.

Na sastanku sa predstavnicima Vlade Crne Gore, ministarstava zdravlja i finansija menadžment je dobio uvjeravanja da će ubuduće zarade biti redovno isplaćivane, da će im pomoći da premoste nagomilane probleme, i da će se više uključiti u rješavanje nezavidne situacije u kojoj se Institut Igalo već dugo nalazi.

Izvor:RTHN

Najčitanije