35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjajna turistička godina za Mostar

Mostar – foto Boka News

Iako je kalendarski već jesen, u Mostaru je ljetno vrijeme, koje je u narodu poznato kao “bablje ljeto”, a najveći grad u Hercegovini vrvi od domaćih i stranih turista, koji baš kao u srcu turističke sezone, uživaju pod otvorenim nebom i sunem obasjanim ljepotama turističkog bh. bisera, koji je iz godine u godinu sve popularniji.

Ekipa portala Klix.ba je tokom obilaska stare gradske jezgre zatekla brojne grupe turista koji su stigli organizirano, ali i onih koji su se odlučili za individualnu posjetu i nekoliko dana boravka u Mostaru.

Svi oni podjednako uživaju u sunčevim zrakama, šetnji starom gradskom jezgrom, fotografiraju uz nadaleko poznati Stari most, a oni sretni ljubitelji adrenalinskog sporta su imali mogućnost, da uživo vide i skok u rijeku Neretvu sa luka nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika.

Skok sa Starog mosta u Mostaru mnogu su posjetioci danas snimali za trajna sjećanja na boravak u gradu, te svoje uratke dijelili na društvenim mrežama, kao i selfije uz tagovanje lokacije na tom značajnom

Posebno ih raduju podaci da zadnjih nekoliko godina Mostaru značajno raste broj stranih gostiju koji u tom gradu borave na nekoliko dana, te činjenica da Mostar odavno nije grad kroz koji se samo prolazi, nego turistička destinaciju koju ciljano posjećuje sve veći broj gostiju.

Mostar foto RSE

Također, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Mostar kao turistička destinacija u samom vrhu poželjnih odredišta, kroz brojna istraživanja koja su objavljivali renomirani svjetski magazini za turizam.

Bez sumnje veliki značaj za promociju Mostara imaju tradicionalni skokovi sa Starog mosta, kao i održavanje Red Bull skova za svjetsko prvenstvo, kad su Stari most i Mostar u fokusu javnosti, jer te događaje uživo i putem medija svake godine širom svijeta prate milioni ljudi, što mnoge motivira i da dođu u Mostar.mjestu.

Izvor:klix.ba

Najčitanije