16 C
Kotor

Slušaj online radio

“Sjećanje na pet Danica” u ponedeljak 25. marta

Herceg Novi – foto shutterstock

S obzirom da je mjesec mart najznačajniji za promociju ženskih prava i borbu za ravnopravnost polova, pored manifestacija kojima je obilježen Osmi mart, želimo da se podsjetimo žena koje su dale veliki doprinos i žrtvovale se da bi dokazale da su žene borkinje za ljudska prava, poručuju iz Opštine Herceg Novi.

One su shvatile da postoje ideali za koje se treba žrtvovati, nešto što treba ostvariti za buduće naraštaje.

Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, koji u okviru svojih nadležnosti, sprovodi implementaciju strateških ciljeva Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Opštini Herceg Novi za period 2021-2025 godine, organizuje Akademiju – „SJEĆANjE NA PET DANICA“ Hercegnovskih heroina. To su: Danica Tomašević, Danica Đurović, Danica Kosić, Danica Bojanić i Danica Popivoda.

Kroz umjetnički iskaz, osvjetlićemo još jednom biografiju naših junakinja kroz naraciju glumca Dejana Đonovića. Ličnost, prirodu ličnosti i afinitete ovih djevojaka ćemo prikazati kroz scensku igru balerina iz KSC „Diano“.

Plakat

Iz sekretarijata pozivaju građane da u ponedeljak 25. marta 2024. godine u 19 sati u Dvorani „Park“, svojim prisustvom uveličaju Akademiju – sjećanje na naših pet Danica.

Na ovaj način želimo da uspomena na njih bude vječna, i da ovo bude samo jedna u nizu manifestacija i obilježja posvećenih njima.

Najčitanije