23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Skakali u more: Na tegljaču pronađene dvije tone metamfetamina, članovi posade pokušali pobjeći

Foto: FleetMon

Tajlandska policija uhapsila je 13 osumnjičenih članova posade nakon provedene racije droge na brodu Srimongkholsap u Tajlandu, piše TradeWinds.

Članovi posade s tegljača Srimongkholsap od 163 bruto tone, izgrađenog 1968., su skočili u more u pokušaju da pobjegnu od policije tijekom racije u ponedjeljak navečer na pristaništu u Bang Pakongu, Chachoengsao, izvijestio je Bangkok Post.

Dvije tone kristalnog metamfetamina, poznatog i kao “ice”, otkrivene su u kartonskim kutijama na brodu koji plovi pod tajlandskom zastavom. Nađeno je ukupno 90 kutija u sobama ispod palube broda, koje su bile zapečaćene trakom.

Prema riječima zapovjednika divizije pomorske policije Pharitphongu, kristalni met bio je u zbijenim paketima i skriven u vrećicama sa sušenim voćem kako bi prikrili miris. Istaknuo je saznanje istražitelja o tome da su krijumčari planirali prebaciti drogu na druga plovila nakon što tegljač uplovi u međunarodne vode.

Policija je rekla kako vjeruje da je droga bila namijenjena za Filipine i Australiju.

Pomorska policija i službenici za narkotike pretražili su brod na pristaništu TNS Bangpakong, a kako navode, postupali su prema dojavi o krijumčarenju droge, ističe TradeWinds.

Svi osumnjičenici su tajlandski državljani.

Istrage su nastavljene i u utorak, a nisu navedene inspekcije osiguravateljskih kuća ili lučke kontrole broda.

Equasis navodi da je vlasnik plovila J Jaingama iz Bangkoka, kojeg se nije uspjelo kontaktirati.

Najčitanije