23.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Škola za mozaik, vitraž i slikarstvo Jovana- Pake Kentere

Plakat

Ljubitelji umjetnosti izrade mozaika imaju priliku da se upoznaju sa ovom tehnikom  u utorak, 13. februara u 19 čsati u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša”, gdje će biti predstavljena Škola za mozaik, vitraž i slikarstvo umjetnika Jovana – Pake Kentere. Organizatori iz JU Muzeji i galerije Budve najavljuju početak upisa početkom marta.

Uz svoj dugogodišnji stvaralački rad umjetnik Jovan – Paka Kentera, osniva i besplatnu školu mozaika. Iz godine u godinu se broj polaznika povećavao, a sa ponosom ističe da su mnogi nastavili da se bave mozaikom. Ovom prilikom umjetnik najavljuje početak nove škole mozaika za 2024. godinu, dopunjenom edukacijama u vitražu i slikanju, koje će voditi profesori iz ovih oblasti.

Mozaikom počinje da se bavi od 2007. godine, kao samouk, a od 2010. godine je potpuno posvećen ovoj likovno-umjetničkoj tehnici. Do sada je imao dvanaest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Kroz svoj umjetnički rad stvorio je preko sto mozaika koji su našli svoje mjesto u mnogim privatnim kolekcijama. Mnogi njegovi mozaici krase znamenite manastire i crkve u Paštrovićima. Živi i stvara na Svetom Stefanu.

/M.D.P./

Najčitanije