17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Školski maskenbal održan u duhu kotorske tradicije

U duhu kotorske tradicije, danas, 25.februara, u holu Gimnazije i Srednje pomorske škole održan je tradicionalni školski maskenbal.

Nakon tri godine pauze, a na opšte oduševljenje svih učenika koji od marta 2020. nisu imali priliku da budu dio ovakve posebne atmosfere u svojoj školi, pristupilo se osmišljavanju maski i koreografija. U očekivano veseloj atmosferi i uz veliki odaziv učenika, maske su defilovale ispred žirija i rijetkih pojedinaca  koji se nisu maskirali. Uz zvuke karnevalskih nota i karnevalskih mota, učenici su pokazali da je „život maskenbal“.

Kvalitet maski i atmosferu koju su stvarali oko sebe procijenio je žiri u sastavu profesora: Slavica Rajman, Miroslav Kilibarda, Svetlana Kikanović, Darko Botica i Biljana Pejčinović.

Od pojedinačnih maski, prvo mjesto i nagradu  dva ruksaka, osvojila je maska pod nazivom „Bogomoljke“. Drugo mjesto i nagradu zvučnik osvojila je „Morska vila“, a treće mjesto i nagradu slušalice „Poslovni čovjek“. Žiri je dodijelio i dvije specijalne nagrade, pa je „La Casa De Papel“ osvojila mjesečnu članarinu u teretani, a maska „Doktor“, nagradu od 20 eura.

Grupne maske su osvojile  novčane nagrade. Treće mjesto i nagradu od 70 eura osvojila je maska „Party 1920“, drugo mjesto i nagradu od 100 eura maska „Slatki greh“, a najviše glasova žirija i publike zadobila je maska „Konstrakta -Umjetnica mora biti zdrava“, koju su osmislili i prikazali uz dobro uvježbanu koreografiju učenici 4m predvođeni odjeljenjskom starješinom Aleksandrom Jovanović.

Maskenbal – Gimnazija Kotor

Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji Kotor koja je bila glavni sponzor  nagrada za najbolje grupne i individualne maske. Predstavnici TO Kotor Vanja Petrović, Marija Janjušević i Ranko Maraš, obučeni u tradicionalne karnevalske kostime, doprinjeli su opštoj veseloj atmosferi na maskenbalu.

Kulturni centar „Nikola Đurković“ je pozvao sve grupne maske da učestvuju na Kotorskom karnevalu, koji će se održati 5.marta. 2023.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije