4 C
Kotor

Slušaj online radio

“Škver” i ,,Casa Igalo’’ u finalu Jadranskih igara

Ekipa ,,Jadran Škver’’ Herceg Novi, bila je najbolja u hercegnovskom polufinalu Jadranskih igara i sa 54 osvojena boda iz pet disciplina, izborila je plasman u crnogorsko finale koje će se ove godine održati u Podgorici.

,,Treću godinu za redom uspjevamo da budemo u samom vrhu u nadmetanju na Jadranskim igrama i nadam se da ćemo uspjeti dobar rezultat da izborimo i u finalu i tako se plasiramo na međunarodno finale’’, kazale je nposredno po završetku hercegnvoskog polufinala, kapiten ekipe ,,Jadran Škver’’, Milica Ćorović.

Pored ekipe sa Škvera, u nacionalno finale jedne od najpopularnijih turističko-sportsko-rekreativnih manifestacija u regionu, izborila je i ekipa ,,Casa Igalo’’, sa osvojenih 44 boda. Hercegnovsko polufinale okupilo je osam ekipa, a na bazenu Jadran na Škveru održano je zahvaljujući pokroviteljstvu Turističke Organizacije Herceg Novi.

,,Turistička Organizacija je sa zadovoljstvom podržala ovu manifestaciju, ne samo zbog toga što su Jadranske igre nastale kao takmičenje i prezentacija turističkih gradova, već zato što smatramo da je od izuzetnog značaja za obogaćenje zabavnog dijela turističke ponude grada. Pored toga, Jadranske igre su odlična promocija sporta i sportskih druženja i zdravog načina života, što su vrijednosti kojima želimo da bude prepoznat Herceg Novi kao turistička destinacija’’, kazala je direktorica TO HN, Bojana Blagojević.

Turističko-sportsko-rekreativna manifestacija “Jadranske igre” je manifestacija čija je osnova takmičenje između turističkih mjesta. Takmičarski dio programa čini 5 takmičarskih disciplina u kojima nastupa najmanje 6 ekipa sa po 8-10  takmičara. Timovi predstavljaju svoja mjesta i gradove, a u ekipi mora biti minimalno tri osobe ženskog pola. Discipline u kojima se ekipe takmiče inspirisane su tradicionalnom tematikom Mediterana, a pobjednik finala u Podgorici, odmjeriće snage sa predstavnicima Slovenije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegnovine, Makedonije i zemlje gosta u međunarodnoj završnici Jadranskih igara.

 

Najčitanije