13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Slovenac Mark Anžur novi direktor ToMontenegra

Aerodrom

Vlada je na današnjoj sjednici izabrala slovenačkog stručnjaka Marka Anžura za novog izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

Vlada je prethodno razriješila dužnosti dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora ToMontenegra, Sašu Radovića.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku Adria Airways. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz Adrie, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama Stobart Air, Stobart Air Holdings i UNEX Management Consulting iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je završen konkurs u ToMontenegru i zahvalio prethodnom direktoru na saradnji.

„Sad smo dobili čovjeka koji nije iz Crne Gore, mislim da je dobro da probamo malo sa strancima i da je dobro da u kontekstu turističke sezone avio-kompanija nastavi da radi kao što je do sada slučaj i da bilježi jako dobre rezultate“, naveo je Abazović.

Izvor:MINA

Najčitanije