16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sofia na sceni Atrijuma Buća

Lljetnja pozornice i kompleks Buća-Luković u Tivtu – foto Opština Tivat

Plesna predstava  SOFIA biće izvedena u subotu 9.jula veče na sceni Atrijum Buća u 21:30.

Koreografiju i režiju radio je Felix Landerer, muziku Christof Littmann, kostimografiju Selena Orb i scenografiju Isidora Spasić, fotografiju Nenad Šugić.

Izvođači: Ana Ignjatović-Zagorac, Tamara Pjević, Ivana Savić Jaćić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Nikola Živković, Staša Ivanović

Alternacije: Nataša Gvozdenović, Miona Petrović, Dušan Bajčetić i Nea Janković

Predstava postavlja pitanje o ljudskom umu i njegovom naizgled smanjenom kapacitetu da prepozna činjenicu da sabotira sopstvenu budućnost. Zasnovan na preispitivanju ideja o ljudima i njihovoj povezanosti sa onim što ih tehnološki i organski okružuje, Felix Landerer se poigrava idejom o priznatom ljudskom katalogu kretanja i povezanosti. Ideje o tome čemu se možemo prilagoditi, šta nam pripada a šta ne, određuju parametre za njegov pristup ovoj temi.

Komad je postavljen u neku vrstu izložbe. Izložbe ljudskog ponašanja i tijela kao nečeg savršenog. Nečeg sa manama. Nečeg prirodnog. Nečeg što bi moglo da bude podsjetnik na prirodni svijet u koji smo nekada bili uključeni.

Felix Landerer je umjetnički direktor i koreograf svoje kompanije Landerer&Company, a trenutno je angažovan i kao umjetnički direktor na projektu Tanzpakt OCN. Takođe radi i kao gostujući koreograf za kompanije poput NDT, Ballet BC, Gothenburg Dance Company, Scapino Ballett Rotterdam, Nationaltheater Mannheim, Konzert Theater Bern i druge. Godine 2010. pobjedio je na međunarodnom takmičenju u koreografiji u Hanoveru, a 2017. bio je dobitnik nagrade grada Hanovera za izuzetno kulturno dostignuće u ovom gradu. U okviru inicijative TANZPAKT Stadt Land Bund, Landerer&Company je za naredne godine nedavno dobila sredstva od države za izuzetnost u oblasti plesa- kaže se u najavi.

Najčitanije