9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Solistički koncert Antonie Vučinović u Luštici Bay

Antonia Vucinovic Concert u Lustici Bay

Operske arije u izvođenju mlade tivatske sopranistkinje oduševiće, još jednom, publiku na promenadi


Koncertna sezona u Luštici Bay nastavlja se u nedjelju, 28. avgusta operskim arijama, u izvođenju mlade tivatske zvijezde Antonie Vučinović. Solistički koncert „Voce ‘e Note“ biće upriličen u Amfiteatru u Marina naselju u 21 čas, uz muzičku pratnju Sarija Šaćirija (violončelo) i Andrije Jovovića (klavir).

Repertoar koncerta je pažljivo koncipiran kroz selekciju arija koje će zadovoljiti ukuse i vrsnih poznavalaca ove umjetnosti, ali i onih koji se tek upoznaju sa magijom opere. Bogat program ponudiće izvođenja iz najčuvenijih opera popularnih među najširom publikom ali i intrepretacije poznatih tema filmske muzike poput ljubavne „Parla piu piano“ iz filma „The Godfather“, kao i arije iz filma „La la land“. Publika će imati priliku da čuje i prave dragulje italijanske vokalne muzike, u djelima Pučinija, Pjacole, de Curtisa, Albinonija, Rote i drugim melodijama.

„Po drugi put imam koncert u Luštici Bay koja se dokazala kao jedinstvena kulturna i koncertna platforma, i raduje me prilika da nastupim pred domaćom i međunarodnom publikom. Muzički program je u sinergiji sa ambijentom, pogledom na more i simbolizuje suštinu Mediterana – ljubav, život i ljepotu“, najavila je talentovana operska pjevačica.

Antonia Vučinović interesovanje za muziku i scenu pokazuje još od malih nogu. Osvojila je brojne nagrade iz solo pjevanja na državnim i međunarodnim takmičenjima i priredila niz solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Prije dvije  godine je učestvovala u prvoj operi u našoj zemlji, „La Boheme“ – Đakoma Pučinija (Giaccomo Puccini), a igrala je u Mocartovoj operi “Don Giovanni” u Beču.

Pored brojnih sportskih, gastro i drugih sadržaja, ovogodišnja sezona u Luštici Bay je u znaku bogatog muzičkog i kulturnog programa. Koncerti popularnih pop pjevača i nastupi poznatih di-džejeva smjenjuju se sa operskim arijama i koncertima klasične muzike.

Najčitanije