21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Solistički koncert sopranistkinje Antonie Vučinović

Koncert Antonia Vučinović

Solistički koncert sopranistkinje Antonie Vučinović iz Tivta, biće emitovan u nedjelju 15. novembra sa početkom u 20:00h na YouTube kanalu Purgatorije https://www.youtube.com/channel/UCBmrAOmsbepz9vGh85Io6Zg.

Koncert se organizuje samo putem digitalnih platformi, zbog preporuka i mjera uslijed globalne pandemije Covid19.

Na klaviru će je pratiti prof. Lidija Molčanova, a na programu će biti: A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. Schubert, G. Donizetti, Tchaikovsky, Rachmaninoff, G. Verdi, G. Puccini…

Uvijek kažem da je pjevanje talas pun ljubavi koji opstaje i ne jenjava i koji niko ne može zaustaviti. Takav opis odgovara upravo i gradu Tivtu gdje sam i otpjevala svoje prve note. Sa velikom radošću isčekujem subotu, kada ću obilježiti početak svoje solističke karijere u mjesecu koji slavi moj grad Tivat. Nadam se da ću svima vama bar na trenutam sprati prašinu sa srca svakodnevnog života. Na koncertu publika će čuti raznovrstan program koji je napravljen upravo tako da slavi život i ljubav. Srećan rodjendan grade, ističe Vučinovićeva, veliki tivatski talenat, uoči koncerta.

Antonia Vučinović je studentkinja prve godine Muzičke akademije na Cetinju, na odsjeku za teoriju.  Osnovnu školu, i Osnovnu muzičku školu završila je u Tivtu, na odsjeku za flautu. 2016. godine upisuje srednju muzičku školu Vida Matjan u Kotoru, odsjek za solo pjevanje i teoriju. Maturira u maju, 2020. godine kao jedini pjevač u svojoj generaciji u klasi Mr. Milice Milanović, sa kojom i sada radi.

Kroz srednju školu Antonia je učesnik na mnogobrojnim takmičenjima i festivalima solo pjevača u zemlji i regionu sa kojih odnosi značajne nagrade.U januaru 2020. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu, Antonia učestvuje u prvoj operi u našoj zemlji, operi La BohemeGiaccomo Puccini (sa 2 reprize).

Solista je na Božićnim i Uskršnjim koncertima u Katedrali Sv. Trifuna u Kotoru, uz pratnju crkvenog hora i mandolinskog orkestra. Gost je na solističkim, cjelovečernjim koncertima u Crkvi Sv. Duha u Kotoru. Učestvovala je na više koncerata festivala Kotorart talenti, -2017. godine pohađa masterclass u Beču i Lilianfeltu, Austrija, nakon čega je izabrana da pjeva na dva koncerta, U junu ove godine imala je priliku da održi cjelovečernji koncert sa svojim profesoricama pjevanja. Bila je aktivni učesnik više masterclassova i radila sa priznatim profesorima i pjevačima iz Crne Gore i inostranstva.

Gost koncerta je Elena Jovićević, klavir. Koncert su podržali Porto Montenegro, Centar za kulturu Tivat i Opština Tivat.

Najčitanije