9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Anđelić: Imamo problem sa zaštitnom opremom, dezinfekcionim sredstvima, kao i testovima na covid

Direktorica Doma zdravlja Tivat prof.dr Jasminka Anđelić u petak je razgovarala sa predsjednikom Opštine Tivat  Željko Komnenovićem i predsjednikom Skupštine opštine Tivat dr Andrijom Petković o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i o problemima sa kojima se suočava u svakodnevnom radu.

Zbog sve većeg broja zaraženih jer infekcija kornavirsunom u Tivtu posljednjih par dana, Dom zdravlja je uveo i organizacione promjene u radu svoje Covid ambulante, tako da je sada čitavo prizemlje te zgrade namijenjeno covid-pacijentima. Oni imaju zaseban ulaz u zgradu u odnosu na sve ostale korisnike usluga Doma zdravlja za koja je od danas rezervisan sprat tog objekta.

Račun je otvoren kod NLB banke, a Dom zdravlja je zadužen za praćenje namjenskog trođenja novca koji se bude na njemu prikupljao od institucija, domatora i građana. Pored 10.000 eura koliko je na taj račun odmah uplatila Opština, juče je i kompanija Luštica Development uplatila 12.000 eura, a kako se čulo, najavljena je i pomoć drugih donatora.

„Kompanija „Mimoza Group“ koja gradi novi hotel „Mimoza“ u Tivtu izdvojiće 30.000 eura za nabavku novog sanitetskog vozila koje takođe treba našem Domu zdravlja i ja se njima i Luštici Development posebno zahvaljujem u ime naših građana“- istakao je Komnenović.

Predsjendik SO Tivat Andrija Petković pozvao je Tivčane da budu odgovorni i pažljivi „ako ne prema sebi, onda prema onima svojima najmilijima koje imaju kući“. Istakao je da je sav novac u iznosu od 10.000 eura koji je Opština bila namijenila za održavanje manifestacije „Novembarski dani“ povodom 21.novembra – Dana oslobođenja Tivta, prebačen na intervennti račun za podršku Domu zdravlja.

Najčitanije